Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale
Pisica egipteană Mau
În ciuda legendelor care o învăluie, pisica domestică nu este o urmașă directă a leilor și tigrilor. Deși originea sa precisă rămâne înceţoșată în trecutul său de șapte milioane de ani, experţii consideră că precursorul real al pisicii moderne a fost pisica de Cafru din Egipt, o rasă îmblânzită și apoi dresată pentru a vâna.

Pisicile domestice prezintă unele asemănări cu rudele lor antice din junglă, însă acest lucru se datorează originii lor comune din același animal ancestral. Acesta, un carnivor căţărător numit Miacis, ce a trăit acum 40 de milioane de ani, a evoluat în micul patruped Cynodictis, strămoșul intermediar al tuturor felinelor.

De fapt, legătura dintr Citeste mai mult...

Foto

Pisica egipteană Mau

Vizualizari: 3153 - Data: 15-11-2016 15:34:25
Câine rasa Malamut de Alaska
Creșterea câinilor este una din preocupările ancestrale ale omului. La începutul prieteniei dintre om și câine, în epoca de piatră, au existat doar două "modele" de câine: lupul și șacalul.

Primii câini domesticiţi prezentau un amestec de caractere fenotipice (vizibile cu ochiul liber), ce le dădeau un aspect extrem de asemănător cu câinii de rasă comună întâlniţi la ora actuală.

În ultimii 14000 de ani mutaţiile naturale precum și "escapadele" omului în acest fascinant univers al selecţiei raselor de animale, au impus multiple variaÈ›iuni pe aceeași temă a celor două modele de baza.

Pe la anul 6500 î.e.n. existau totuș Citeste mai mult...

Foto

Câine rasa Malamut de Alaska

Vizualizari: 3144 - Data: 16-11-2016 11:33:02