Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale
Oaie turcana
Creșterea ovinelor pentru producţia de carne este unul din sectoarele cele mai importante ale zootehniei. În ultimii câţiva ani, fermierii români s-au organizat în puternice asociaţii profesionale și au reușit să impună Ministerului Agriculturii să recunoască rasele locale.

Rasele locale de oi pot fi clasificate dupa finetea lânii:.

-rase cu lâna fină (Merinos de Palas; Merinos Transilvanean; Spanica);

Rasa Merinos de Palas - a fost creată în cadrul Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas, fiind omologată ca rasă în anul 1960.

În urma perfectionarii, Merinosul de Palas a devenit o rasa mixta, de lâna fina si car Citeste mai mult...

Foto

Oaie turcana

Vizualizari: 4517 - Data: 09-11-2016 15:11:40
Chinchilla
Chinchilla este un animal rozător ce face parte din familia Chinchiliade. Se crește ca animal de companie deoarece este un animal foarte curat, nu emană mirosuri specifice, se hrănește doar cu furaje vegetale.

Chinchilla are coada stufoasă, urechi de șoarece, putând fi asemănată cu o încrucișare între iepure și veveriţă.

Chinchilla își are originea din zona Peru, Chile, Bolivia, Anzii sud-americani, trăind la o altitudine de 2500m, într-o zonă pietroasă și cu puţină vegetaţie.

Durata de viaţa a chinchillelor este de 10-15 ani, greutate 500-600g, gestaţia este de 111 zile, 4 incisivi și 16 molari (20 de dinţi). Sunt răspândite 3 specii de chinchilla:
• Chinchilla langiera Citeste mai mult...

Foto

Chinchilla

Vizualizari: 3393 - Data: 16-11-2016 11:59:31